fbpx
Сьогодні
18:27 23 Січ 2023

Угорщина не підтримає санкції ЄС проти атомної енергетики росії

English version here

Фото: GettyImage

Угорщина не може підтримати будь-які санкції ЄС, спрямовані проти атомної енергетики російської федерації. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

З посиланням на угорське видання Hirado.hu, про це пише Рубрика.

Як зазначає видання, очільник МЗС країни зауважив, що його колега з України Дмитро Кулеба вимагав, щоб під санкції потрапила російська атомна енергетика. У відповідь Сійярто підкреслив, що минулий рік є яскравим свідченням того, що санкції завдають більше шкоди Європі, ніж росії.

"Уряд підписав контракти на будівництво нової атомної електростанції 9 років тому, і енергопостачання країни не гарантоване без будівництва "Пакш-2" в майбутньому. Тому Угорщина не підтримає жодних санкційних заходів, які впливають на ядерну енергетику", – наголосив Сійярто і додав, що у питанні енергозабезпечення країни не існує компромісів.

Міністр сказав, що звернувся до Європейської комісії з проханням, що якщо буде зроблена пропозиція щодо санкцій, то вона не повинна впливати на атомну енергетику. Сійярто зауважив, що угорська сторона може навіть запропонувати власний план санкцій у другій половині тижня.

Довідка

За словами посла України в ЄС Всеволода Ченцова, Угорщина не зможе постійно використовувати право вето у спільних рішеннях країн ЄС, зокрема тих, що стосуються України.

Угорщина намагалася заблокувати сьомий транш допомоги ЄС на озброєння для України. До того ж Угорщина хоче виключити зі списку санкцій ЄС дев'ять російських олігархів.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: