fbpx
Сьогодні
18:54 23 Січ 2023

У Туреччині громадянам росії масово обмежують посвідки на проживання

English version here

Фото: З відкритих джерел

У Туреччині відмовляють у дозволах на проживання громадянам російської федерації, які останніми тижнями переїхали до країни.

Про це пише TRAVEL РБК-Україна з посиланням на російські ЗМІ, пповідомляє Рубрика.

З 26 грудня громадянам росії, які виїхали з рф після вторгнення в Україну та військової мобілізації, було відмовлено у дозволах на короткострокове проживання з метою туризму в кількох містах, йдеться у звіті.

"Нам сказали, що, незалежно від того, які документи ми надамо, росіянам тепер не видають посвідки на проживання", — розповіла журналістам Катерина, яка разом із чоловіком переїхала з москви до турецького міста Фетхіє.

Міністерство закордонних справ Туреччини та імміграційна влада країни поки не коментували це питання.

Минулого року 153 000 громадян росії отримали дозвіл на тимчасове проживання в Туреччині. Таким чином росіяни стали найбільшою серед інших національностей групою, яка отримала цей документ.

За даними міграційної служби Туреччини, близько 86% дозволів на проживання, отриманих росіянами, були на термін до року. Короткостроковий дозвіл на проживання в цілях туризму дозволяє відвідувачам залишатися в Туреччині до року і вільно приїжджати та виїжджати з країни. Дозвіл на проживання дає право росіянам відкривати рахунок у місцевих банках або зараховувати дітей до місцевих шкіл.

Громадянам росії, які не мають посвідки на проживання, дозволяється перебувати в Туреччині лише у якості туристів: максимальний термін перебування складає 60 днів поспіль протягом шести місяців.

Відзначимо, після введення Європою санкцій проти росії через війну в Україні Туреччина аналогічних обмежень не вводила. Навпаки: росіянам дають "зелене світло" на покупку нерухомості та ведення бізнесу в країні.

Довідка

Багато інших країн, особливо орієнтованих на туризм, продовжують приймати росіян.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: