fbpx
Сьогодні
12:48 23 Січ 2023

У ГУР розказали, яких змін у тактиці рф очікують після заміни суровікіна на герасимова

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони очікують, що начальник генштабу рф валерій герасимов, якого нещодавно призначили командувачем російських військ в Україні, у своїй тактиці ведення бою активніше застосовуватиме повітрянодесантні війська.

Про це заступник начальника ГУР МО Вадим Скібіцький розповів в інтерв'ю Укрінформу, відповідаючи на запитання про перші наслідки заміни суровікіна на герасимова.

«За такий короткий період часу ще складно сказати, наскільки змінилася тактика, але те, що зміни будуть, ми знаємо однозначно. Ми бачимо, як зараз переміщуються, куди перегруповуються їхні підрозділи повітрянодесантних військ. Це і є почерк герасимова. Чому? Тому що на початку повномасштабної агресії ми чітко знали, що на всіх напрямках у другому ешелоні, по суті, в стратегічному резерві, перебували десантники, а в наступі на Київ вони взагалі виконували основне завдання. Ми очікуємо, що й зараз буде більш активне застосування повітрянодесантних військ», – сказав він.

Скібіцький припускає, що, мабуть, саме на цьому фоні й виникли непорозуміння між герасимовим і командувачем повітрянодесантних військ генералом-полковником михайлом теплинським під час наради в російському Генштабі: "

Насамперед через те, що при командуванні герасимова повітрянодесантні війська росії за перші пів року великої війни в Україні майже наполовину були вибиті. А це елітні війська: 76-та дивізія, 106-та, 98-ма".

Також він зауважив, що 98-ма дивізія була перекинута з Херсонського напрямку на інші, більш важливі, за оцінками ворога.

Довідка

11 січня новим командувачем об'єднаного угрупування російських військ в Україні призначено начальника генерального штабу рф валерія герасимова. Заступниками герасимова стали головком ВКС сергій суровікін (який раніше очолював російське угруповання в Україні), головком сухопутних військ олег салюков, а також заступник начальника генерального штабу зс рф генерал-полковник олексій кім.

Також 14 січня повідомлялося, що у росії звільнили командувача повітрянодесантних військ рф теплинського. Причиною його відставки стала сварка з герасимовим, котрого напередодні призначили курирувати військову кампанію в Україні.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: