fbpx
Сьогодні
11:46 23 Січ 2023

Польща звернеться до Німеччини за дозволом передати Leopard, але надасть танки в будь-якому випадку, - прем'єр

Польща звернеться до Німеччини за дозволом на відправку танків "Leopard" в Україну, але навіть якщо такої згоди не буде, передасть танки в рамках "малої коаліції".

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, пише TVN24.

Моравецький заявив, що формальний запит на отримання згоди, який буде надісланий до Берліна, є "другорядним" питанням. Він додав, що "іскрою надії" на згоду Німеччини в цьому питанні стала нещодавня заява міністра закордонних справ Німеччини.

"Тиск має сенс. Наші зусилля зі створення коаліції держав, які хочуть допомогти в цій драматичній боротьбі в Україні, виявляються ефективними", – сказав він.

Він додав, що "ми постійно тиснемо на уряд у Берліні, щоб він надав свої танки".

"У них є понад 350 активних "Leopard" і близько 200 на зберіганні. Вони дійсно можуть допомогти Україні, яка сьогодні бореться. Ця боротьба також означає боротьбу за безпеку, за мир в Європі", – додав він.

На запитання, чи Польща вже звернулася до Німеччини за дозволом на відправку, він відповів: "Ми звернемося за такою згодою, але це другорядне питання".

"Навіть якщо ми в підсумку не отримаємо цієї згоди, в рамках невеликої коаліції – навіть якщо в ній не буде німців – ми все одно передамо танки разом з іншими в Україну. Умовою для нас є створення хоча б такої маленької коаліції держав на даний момент", – сказав він.

Напередодні міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус закликав до терпіння в питанні ухвалення рішення про постачання танків Leopard 2 Україні.

Нагадаємо, глава МЗС Німеччини заявила, що Берлін не заперечуватиме, якщо Польща відправить танки Leopard 2 німецького виробництва в Україну.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: