Після скандалу навколо Міноборони у Раді вирішили написати новий закон для боротьби з корупцією

Нардепи відреагували на інформацію, що Міністерство оборони нібито закуповує продукти харчування за завищеними цінами, і вирішили у Верховній Раді написати закон, який зробить більш прозорими закупівлі під час воєнного стану.

Про це повідомила заступниця голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безугла у Facebook, пише Рубрика.

За її словами, у понеділок відбулося засідання комітету, на якому заслухали керівництво Міноборони та представників НАБУ, ДБР і СБУ.

Безугла каже, що на комітет були представлені відповідні контракти, а міністр оборони Олексій Резніков доповів та пояснив деталі.

На засіданні комітету Резніков показав діючий контракт у якому ціна, зокрема на яйця, була не такою як у публікаціях ЗМІ. Натомість у депутатів були питання до фірм-постачальників, тому що деякі з них мають ознаки фірм-прокладок і можуть бути пов'язані із колишніми постачальниками продовольства для ЗСУ.

Представники НАБУ у свою чергу повідомили на комітеті, що відкрили відповідне кримінальне провадження, а ДБР та СБУ розповіли, що по низці процесів закупівель та постачання харчування тривають розслідування.

Сам комітет, зі свого боку, пообіцяв ознайомимося з фірмами-постачальниками харчування в ЗСУ та ініціювати закон про "часткове відкриття інформації про закупівлі в умовах воєнного стану".

Також члени комітету пообіцяли "інтенсифікувати заходи парламентського контролю щодо інших напрямів оборонних закупівель в комітеті" і розібратись найближчим часом щодо "озброєння, боєприпасів, речового забезпечення, паливно-мастильних матеріали тощо".

Довідка

Раніше ЗМІ з посиланням на угоду Міністерства оборони про закупівлю харчів повідомили, що Міноборони закуповує харчі для військовослужбовців у двічі-тричі дорожче, ніж у магазинах Києва. Міноборони назвало цю інформацію введенням в оману та маніпуляцією та обіцяло звернутися до СБУ.

В середині січня Державне бюро розслідувань повідомило, що заблокувало схему масштабного розкрадання продуктів харчування для військових.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що корумпованих чиновників чекає відповідальність, і анонсував, що "активні посадки" будуть вже цієї весни.

Міністр оборони Олексій Резніков відкинув обвинувачення Міноборони в корупційних закупівлях, пов'язав появу інформації про тендери з "Рамштайном" і заявив, що винного за злив покарають.

Свіжі дописи

  • Новини

У ЗСУ спростували інформацію щодо відведення танків Abrams від лінії фронту

Збройні сили України спростували інформацію видання Associated Press про те, що Україна нібито відвела американські танки… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Одна з ракет, якими росія сьогодні атакувала Україну, впала за 15 км від польського кордону

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що одна з російських ракет, яка була випущена під час… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Шмигаль: Україна отримає від Австралії безпілотники та партію ПЗРК на десятки мільйонів доларів

Австралія передасть Україні безпілотники у рамках коаліції БпЛА. Також Київ отримає велику партію переносних зенітно-ракетних… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Після атак безпілотників СБУ Словʼянський НПЗ на Кубані частково припинив свою роботу

У російськй федерації на Кубані Словʼянський нафтопереробний завод, який був атакований безпілотрниками СБУ 27 квітня,… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

До Міжнародної коаліції з повернення українських дітей долучилася Японія

Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Сирський взяв участь у “Рамштайні” та відзвітував про ситуацію на фронті

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський взяв участь у 21-му засіданні Контактної групи з обороноздатності… Читати більше

Saturday April 27th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.