fbpx
Сьогодні
17:02 23 Січ 2023

На війні в Україні залишилося вп'ятеро менше найманців ПВК "Вагнера"

У ПВК "Вагнер" наразі залишилось лише 10 тисяч людей із 50 тисяч завербованих ув'язнених у колоніях рф на війну в Україну, підрахували у БФ "Русь сидящая".

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram-канал "Русь сидящая" та російське видання "Meduza".

"За нашими даними, на кінець грудня було завербовано 42-43 тисячі в'язнів. Нині їх, найімовірніше, вже за 50 тисяч. З них воюють на фронті десять тисяч, тому що всі інші або вбиті, або трьохсоті, або зникли безвісти, або дезертували, або здалися в полон", – сказала голова благодійного фонду "Русь сидяча" Ольга Романова.

За її даними, з ПВК ув'язнені "зі страшною силою" почали дезертирувати ще восени. Багато хто з них бігли назад до росії, взявши з собою зброю. Як приклад вона навела випадок, що стався на початку грудня 2022 року в Ростовській області. Тоді колишній в'язень, який дезертирував, відкрив вогонь по поліцейських, поранивши одного з них.

Романова також припустила, що засновник ПВК "Вагнера" євген пригожин, який "обіцяв путіну виграти війну", не веде статистики про ув'язнених, які зниклих чи дезертирували, просто записуючи їх усіх до списку загиблих. Про це, зокрема, можуть свідчити повідомлення про те, що ПВК повертає родичам ув'язнених порожні труни.

Довідка

20 січня Британська розвідка стверджувала, що приватна військова компанія "Вагнер" має у підпорядкуванні до 50 тисяч бойовиків, задіяних у війні в Україні, і таким чином вона стала ключовим компонентом військової кампанії рф.

У вересні 2022 року співвласник ПВК "Вагнер" євген пригожин, коментуючи повідомлення про вербування ув'язнених для участі у війні в Україні, запропонував незгодних із таким вербуванням відправити на війну своїх дітей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: