fbpx
Сьогодні
08:30 23 Січ 2023

Захист від ракет і дронів: на півночі України створюють мобільні групи ППО, сформовано вже 19 підрозділів

На півночі України створюють мобільні групи ППО, які захищатимуть критичну інфраструктуру від атак ворожих дронів і ракет. Наразі сформовано 19 таких груп

Про це повідомляє командування Об'єднаних сил ЗСУ.

Згідно з повідомленням, "на північних напрямках оборони країни набирає обертів створення мобільних вогневих груп протиповітряної оборони". Створено перші 19 груп ППО на базі потужних позашляховиків Ford F250 й Ford F350, які адаптовані до бойових умов.

"Мобільні вогневі підрозділи вже захищають підступи до об'єктів критичної інфраструктури на Волині, а також стратегічні об'єкти Сумщини", – зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

мобільні групи ППО

За його словами, мобільні групи також захищатимуть від ворожих безпілотників "Mohajer-6" і "Shahed 136" Київ і населені пункти півночі та північного заходу України.

"Ці групи виконуватимуть завдання на найнебезпечніших ділянках, звідки здійснюватиметься підліт ворожих БПЛА, крилатих ракет або авіації. Робота полягає в тому, що мобільний вогневий підрозділ висовується на визначене місце, відпрацьовує заданий азимут підльоту повітряної цілі й так само швидко повертається до місця дислокації", – наголосив Наєв.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: