fbpx
Сьогодні
18:02 23 Січ 2023

Фільм Шона Пенна про війну в Україні покажуть на Берлінале

Фото: Кадр із фільму Superpower

На Берлінському кінофестивалі відбудеться спеціальний показ фільму американського актора та режисера Шона Пена про російсько-українську війну Superpower ("Суперсила").

Як пише Variety, про це стало відомо під час оголошення організаторами Берлінале 2023 програми кіноогляду, інформує Рубрика.

Стрічку, яка "показує боротьбу між Володимиром Зеленським, актором та коміком, який став президентом України, та російським президентом володимиром путіним, який розготрає повномасшабне вторгнення в Україну", Пенн зняв разом із продюсером та режисером Аароном Кауфманом.

"Пенн був у Києві, знімаючи фільм із Зеленським, коли почалася війна в Україні, – заявив артдиректор Берлінале Карло Шатріан на прес-конференції. – Реальність змусила фільм перетворитися на щось менш комфортне та більш значуще".

"Ми дуже вдячні Шону Пенну та всій команді за те, що вони обрали Берлінале для показу цього фільму", – додав він.

"Берлінський кінофестиваль відбудеться рівно через рік після того, як спалахнула війна, і, можливо, показ цього фільму в Берліні має більш актуальне значення ніж в будь-якому іншому місці, тому що ми поруч з Україною, тому що в Берліні живуть українці, а також через політичну цінність цього фільму. … Для мене "Суперсила" – я знаю, що він приверне багато уваги – це чудові двері, які дозволять вам увійти до дуже складного, детального опису того, що сталося і все ще відбувається в Україні прямо зараз", – звзначив Шатріан.

Виконавча директорка фестивалю Марієтта Ріссенбек також повідомила, що кольорами цьогорічного Берлінале будуть синій і жовтий – кольори українського прапора.

Довідка

73-й Берлінський кінофестиваль пройде з 16 до 26 лютого 2023 року. На фестивалі покажуть такі українські фільми як "Ти мене любиш?" режисерки Тоні Ноябрьової, "Ми не згаснемо" Аліки Коваленко, короткометражку "Це побачення" Надії Парфан, а також стрічку "Залізні метелики" Романа Любого про розслідування катастрофи МН17, а також документалку "Прокидаючись у тиші" Міли Жлуктенко і Даніеля Асаді Фаезі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Про проєкт

Енциклопедія Екорішень

Ми зібрали для тебе інструкції та рекомендації щодо екологічних рішень найрізноманітніших проблем

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: