fbpx
Сьогодні
18:43 22 Січ 2023

Україна отримала невідому кількість танків Т-72Б, які надало Марокко, - ЗМІ

Фото: flickr.com/133289986@N06

Невідому кількість танків Т-72Б, які проходили модернізацію в Чехії, Марокко передало Україні. Тиждень тому близько двадцяти одиниць танків було відправлено на поле бою.

Про це пише Рубрика з посиланням на Menadefense.

Загалом марокканська армія мала 148 одиниць Т-72, 136 одиниць Т-72Б і 12 одиниць Т-72БК із запасів білоруської армії, придбаних уживаними двома партіями в 1999 і 2000 роках. Тоді марокканський генеральний штаб хотів створити "російську" бригаду північ від країни протидії алжирським бронетанковим дивізіям.

Видання зазначає, що рішення Марокко про постачання танків Україні було ухвалено майже під примусом на саміті "Рамштайн" 26 квітня 2022 року, організованого Сполученими Штатами.

На тому саміті Туніс та Марокко були єдиними країнами, які представляли Північну Африку. У той час Туніс направив два вантажні літаки до аеропорту Жешув у Польщі, де зосереджена логістична допомога Україні, а Марокко, схоже, наслідувало цей приклад, відправивши не гуманітарну допомогу, а зброю.

Довідка

Повідомлялося, що Марокко поставить в Україну запчастини до танків Т-72 за рекомендацією США. Таким чином, королівство стало першим в Африці, який надає військову допомогу нашій країні.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: