fbpx
Сьогодні
11:30 22 Січ 2023

У британській розвідці оцінили плани росії щодо суттєвого розширення армії

English version here

Фото: GETTY IMAGES

Кремль вбачає попереду період з імовірними ризиками збройних конфліктів і має намір розширювати армію, проте організувати таке розширення війська буде непросто.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міністерства оборони Британії станом на 22 січня.

Британські розвідники нагадують, що 17 січня міністр оборони росії сергій шойгу анонсував масштабні зміни у структурі війська на 2023-26 роки. Вони передбачають, серед іншого, збільшення чисельності армії до 1,5 млн. Це на 11% більше, ніж анонсовані спочатку 1,35 млн.

Окрім того, шойгу заявив про плани відновити Московський та Петербурзький військові округи – як було у радянські часи. Також планують створити новий армійський корпус у Карелії.

"Плани Шойгу сигналізують, що керівництво РФ, скоріш за все, передбачає, що підвищена конвенційна військова загроза зберігатиметься протягом багатьох років і після завершення триваючої війни проти України.

Втім, Росію з високою ймовірністю чекають труднощі з укомплектацією особовим складом та спорядженням такого розширення війська", підкреслили аналітики.

Нагадаємо, у попередньому огляді розповідали, що ситуація на фронті в Україні в загалом не змінюється, хоча існує ризик локального просування російських військ навколо Бахмута.

Як писала Рубрика, німецька Федеральна служба розвідки (BND) стурбована високими втратами української армії в боях за місто Бахмут.

Проте, в ISW вважають, що попри дуже велику ціну, яку платить Україна, оборона донецького Бахмута є стратегічно правильною операцією.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: