fbpx
Сьогодні
13:54 22 Січ 2023

Очільник ГУР відправляв Кірєєва у Білорусь на переговори з росією, щоб затягнути їх та виграти час

Перемовини України з росією у Білорусі. Кірєєв - позаду Фото: ТАСС

Співробітник розвідки Денис Кірєєв їхав на початку війни з українською переговорною групою до Мінська, аби затягнути перемовини з росією та виграти час.

Про це повідомив керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Очільник управління розвідки відповів на питання журналіста, яку роль виконував Кірєєв у Мінську.

"Яка роль? Я відправив його (Кірєєва на перемовини з росією у Мінськ на початку повномасштабного вторгнення – ред.) туди. І перший раз, і другий раз він же ж мав сідати в потяг відразу після того, як мав завітати до СБУ.

Оскільки людина вже загинула, ми можемо про це казати: головне завдання, яке ми йому поставили – це затягнути процес для того, щоб виграти час. Оскільки пан Кірєєв особисто знав двох осіб з того переговорного процесу, які представляли російську сторону.

Я можу висловити абсолютно свою суб'єктивну думку. Ще раз хочу це підкреслити: у того, хто це навмисно зробив (вбив Кірєєва – ред.), було на меті не допустити того, щоб ми втрутилися в чужу гру і затягнули цей процес для того, щоб дозволити нашим ЗСУ, скажімо так, зробити певні дії по відсічі ворога.

Якщо ви пам'ятаєте ті події, то тоді ситуація була близька до критичної. Думаю, ви гарно маєте це пам'ятати. І була певна кількість людей, яка, скажімо так, не дуже хотіла, щоб Україна перемогла", підкреслив Буданов.

Довідка

19 січня американське видання The Wall Street Journal написало, що застрелений на початку повномасштабної війни Кірєєв напередодні вторгнення росії попередив українську розвідку про план Москви захопити Київ.

5 березня повідомлялося, що представники СБУ при затриманні застрелили у Києві банкіра Кірєєва, який брав участь у переговорах делегацій України та росії в Гомелі 28 лютого.

Його нібито підозрювали у державній зраді.

Окрім того, Буданов вважає, що банкір та співробітник ГУР Кірєєв був убитий в автівці СБУ

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: