fbpx
Сьогодні
Фото 20:00 22 Січ 2023

На Рівненщині 9-річна художниця продає свої картини, щоб допомогти ЗСУ

У Рівенській області учениця продає картини, щоб підтримати українських захисників. Її роботи вже є в різних містах України, а також у Німеччині та Туреччині. Загалом 9-річній художниці вдалося заробити понад 50 тисяч гривень, які вона спрямувала на потреби ЗСУ.

Історію юної художниці розповіли у Рівненській ОВА, інформує Рубрика.

Марті Пилипчук – 9 років. Вона живе у місті Вараш. Нещодавно у дівчинки з'явилося нове хобі – малювати картини за номерами. І вона перетворила це на благодійність.

"У вересні до Марти прийшла Зубна фея і принесла їй першу заготовку на картину. Коли донька закінчила її малювати, то сказала, що хоче продати роботу в нашому під'їзді, – розповідає мама дівчинки Вероніка Пилипчук.

На перших "торгах" дівчинка продала картину за 500 гривень, а гроші спрямувала на потреби ЗСУ.

Для дівчинки українські захисники – у неймовірному авторитеті. Це ті, в кого вона вірить. І після повітряних тривог та обстрілів Марта малює з ще більшим завзяттям, бо ж на ЗСУ треба донатити. Тепер картини Марти можна побачити і придбати у фейсбуці і ТікТоку.

Марта малює патріотичні роботи. Зазвичай на одну картину за номерами витрачає до трьох днів. А буває, що може і за півдня впоратися. Загалом дівчинка продала вже 71 картину.

9-річна художниця з Рівненщини

Нещодавно ж разом із мамою вони взяли участь у благодійному міні-аукціоні Вараської міської ради. Як лоти були три картини Марти Пилипчук, які продали по 2 тисячі гривень кожну.

"У нас багато знайомих зараз воює. Від цього бажання Марти допомогти стає ще сильніше. Ми спрямовували кошти і на придбання автомобілів, і на продукти, і на необхідні речі – термобілизну, спальники, рюкзки. Після деокупації Херсона передавали посилки і туди", — розповідає мама дівчинки.

Тим часом Марта зупинятися не збирається і хоче підтримувати захисників до нашої перемоги.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: