fbpx
Сьогодні
10:58 22 Січ 2023

Міноборони: інформація про закупівлю харчів за завищеними цінами є "брехню та маніпуляцією", звернулися до СБУ

Фото: Ілюстративне

У Міністерстві оборони відреагували на інформацію у ЗМІ про те, що відомство закуповує харчові продукти для військових у 2-3 рази дорожче, ніж у магазинах, назвавши це брехнею та маніпуляцією та пообіцяли звернутися до СБУ.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Міноборони.

"Відомості щодо змісту закупівель послуг харчування, які набули поширення в публічному просторі, розповсюджуються з ознаками навмисних маніпуляцій та вводять в оману.

Міністр оборони Олексій Резніков вчора (21 січня – ред.) особисто звернувся до голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки з проханням провести засідання комітету та заслухати інформацію про закупівлі послуги харчування військовослужбовців на 2023 рік за участі представників НАБУ та ДБР", зазначили у відомстві.

Окрім того, міністерство звернеться до СБУ. Вони вимагатимуть провели розслідування щодо матеріалу, в якому йде мова про купівлю харчів за завищеними цінами.

Відомство наголосило, що у них нульова толерантність до корупції. Подробиці вони оприлюднять після засідання комітету Ради.

Довідка

Нагадаємо, що 21 січня у ЗМІ з'явилася інформація, що Міністерство оборони закуповує харчі для військовослужбовців у двічі-тричі дорожче, ніж у магазинах Києва. Про це повідомляли ЗМІ.

Угоду на такі закупівлі підписав директор департаменту держзакупівель Богдан Хмельницький.

До цього Хмельницький виявився одним із фігурантів справи про розкрадання 580 тисяч доларів коштів міністерства під час закупівлі військової амуніції.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: