fbpx
Сьогодні
08:45 22 Січ 2023

Генштаб: на Донбасі українські Збройні сили успішно відбили ворожі атаки біля 10 населених пунктів

Фото: Фейсбук / Командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв

Минулої доби Сили оборони України зупинили атаки російських військ в районах 10 населених пунктів та наша авіація завдала 14 ударів по районах зосередження окупантів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook Генерального штабу ЗСУ.

Успіхи українських військових

У військовому командуванні повідомили, що за минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки загарбників у районах населених пунктів:

  • Новоселівське Луганської області,
  • Терни, Серебрянське лісництво, Верхньокам'янське, Білогорівка, Красна Гора, Бахмут, Первомайське, Мар'їнка і Побєда на Донеччині.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 14 ударів по районах зосередження окупантів та 3 – по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

Окрім того, підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 райони зосередження загарбників.

Атаки російських загарбників

У Генштабі розповіли, що протягом доби ворог завдав 1 ракетний та 27 авіаційних ударів. Також здійснив 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Загроза завдання ударів з використанням ракет наземного та повітряного базування і "дронів-камікадзе" залишається по всій Україні.

Окупанти вели безуспішні наступальні дії на Авдіївському та Лиманському напрямках. Продовжують спроби наступу на Бахмутському напрямку, нарощують інтенсивність застосування авіації. На інших напрямках – обороняються.

Ситуація на напрямках фронту

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено. Від ворожого мінометного та артилерійського вогню постраждали райони населених пунктів Бруски Чернігівської області, Сопич – Сумської, а також Ветеринарне, Стрілеча, Пильне, Стариця, Вовчанськ, Новомлинськ, Дворічна та Куп'янськ на Харківщині.
  • На Куп'янському напрямку обстрілів зазнали Синьківка, Петропавлівка, Табаївка і Крохмальне Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині.
  • На Лиманському напрямку ворог обстріляв Макіївку, Площанку, Червонопопівку, Кузьмине і Серебрянське лісництво Луганської області.
  • На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали позиції наших військ в районах понад 15 населених пунктів. Серед них – Верхньокам'янське, Виїмка, Спірне, Білогорівка, Соледар, Бахмут, Кліщіївка, Нью-Йорк, Дружба і Залізне Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Георгіївка, Красногорівка і Мар'їнка на Донеччині.
  • На Новопавлівському напрямку ворог обстріляв Богоявленку та Микільське Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали райони понад 15 населених пунктів. Зокрема – Времівка, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Оріхів, Новоданилівка, Кам'янське, Зелений Гай і Новосілка на Запоріжжі.
  • На Херсонському напрямку окупанти знову обстріляли з усього спектру артилерії Білозерку, Дніпровське, Янтарне, Берегове та Херсон.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: