fbpx
Сьогодні
10:20 22 Січ 2023

До України планує завітати новий міністр оборони Німеччини: що відомо

Фото: flickr.com

Новий міністр оборони Німеччини Боріс Пісторіус планує приїхати з робочим візитом до України, можливо це буде наступного місяця.

Про новий очільник німецького відомства сказав в інтерв'ю Bild am Sonntag.

Його запитали, куди він планує свою першу поїздку у ролі міністра оборони. Пісторіус відповів, що остаточно ще нічого не визначено.

"Втім, вже точно можна сказати, що я невдовзі поїду в Україну, можливо навіть у наступні чотири тижні", наголосив голова німецького міністерства.

Боріс Пісторіус додав, що у п'ятницю на зустрічі формату "Рамштайн" особисто познайомився з українським колегою Олексієм Резніковим. Він мав з ним детальну розмову і описує його, як "дуже відкриту людину, яка точно знає, що їй потрібно".

Нового міністра також запитали про перспективи надання Україні танків Leopard 2.

На це міністр відповів, що "тісно обговорює" це з союзниками, зокрема США, щоб "добре підготуватися до можливих рішень". Окрім того, нагадав, що він доручив перевірити наявні танки.

Зазначимо, після зустрічі формату "Рамштайн" Пісторіус заявив, що західні союзники поки не дійшли згоди щодо надання Україні основних бойових танків Leopard 2. Він наголосив, що доручив підготуватися своєму міністерству до "дня, який, можливо, настане".

Частина німецьких політиків після цього закликали уряд принаймні надати дозвіл на передачу Україні "Леопардів" іншим країнам, які вже готові це зробити.

Як писала Рубрика, кількасот людей організували у Берліні мітинг за надання танків Україні.

У розпорядження ЗМІ потрапила інформація про те, що у Міноборони Німеччини за попередньої міністерки буцімто спеціально не поспішали проводити інвентаризацію наявних Leopard 2

Довідка

Як писала Рубрика, міністерство оборони України задоволене результатами 8-го засідання у форматі "Рамштайн": заявили, що деяку допомогу партнери оголосили непублічно.

Перед засіданням та після нього країни оголошували нові пакети допомоги для України. Ось перелік зброї, яку нам пообіцяли.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: