fbpx
Сьогодні
19:28 22 Січ 2023

Щоб стимулювати Німеччину, у Конгресі США закликали надати Україні хоч один танк Abrams

Сполучені Штати повинні надати хоча б один з танків M1 Abrams Україні, щоб підштовхнути Німеччину до надання власних танків для допомоги Україні у боротьбі з вторгненням рф.

Про це заявив голова Комітету у закордонних справах Палати представників Конгресу США республіканець Майкл Маккол в інтерв'ю ABC News, повідомляє Рубрика.

"Якби ми оголосили, що збираємося надати танки "Abrams", хоча б один… я чув, що Німеччина чекає, поки ми візьмемо на себе ініціативу. Тоді б вони поставили танки Leopard. І пам'ятайте, є близько 10 країн, які мають танки Leopard, але їм потрібна згода Німеччини", – сказав Маккол.

Відповідаючи на запитання, чи достатньо одного танка "Abrams" для надання німецьких танків Україні, Маккол сказав: "Якщо ми скажемо, що збираємося надати танки " Abrams", я думаю, що цього буде достатньо, щоб Німеччина випустила на волю своїх "Леопардів", – додав він.

"Буде зимовий наступ росіян. Їм потрібні ці танки на східному фланзі на Донбасі. Їм також потрібні ПТРК, артилерія більшої дальності, щоб вдарити по Криму, де знаходяться іранські безпілотники", – сказав він.

Довідка

Конгресмени-республіканці Майкл Маккол і Майк Роджерс раніше опублікували власну заяву на підтримку посилення нагляду за допомогою США Україні.

За даними німецьких ЗМІ, міністерство оборони Німеччини ще з літа 2022 року мало список танків Leopard, на підставі якого можна було б визначити машини, які потенційно можна передати Україні.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: