fbpx
Сьогодні
21:12 22 Січ 2023

Американський астронавт, який другим ступив на Місяць, одружився у свій 93-ій день народження

Колишній американський астронавт, Базз Олдрін, який одним з перших ступив на Місяць, вчетверте одружився у свій 93-й день народження.

Про це чоловік написав у Twitter.

Базз Олдрін повідомив, що одружується з давньою подругою, 63-річною лікаркою, Анкою Фор.

"Ми з'єдналися у священному шлюбі на невеликій приватній церемонії в Лос-Анджелесі й радіємо наче підлітки, що втекли від батьків", – написав Олдрін.

Для чоловіка це четвертий шлюб. Зі своєю першою дружиною, Джоан Енн Арчер, Олдрін був разом 20 років. Другою жінкою стала Беверлі Ван Зіле у 1975 році. Їхній шлюб тривав 3 роки. З 1988 по 2012 рік астронавт мав родину з Лоїс Дріггс Кеннон.

Нова дружина Анка Фор молодша за чоловіка на 30 років. З 2019 року вона працює в компанії Олдріна Buzz Aldrin Ventures LLC та обіймає посаду віцепрезидентки компанії.

Астронавт має трьох дітей від Джоан Енн. А також онука, три правнуки та одну правнучку.

Олдрін став відомим у всьому світі після участі в місячній місії "Аполлон-11" на Місяць у липні 1969 року разом із колегами-астронавтами Нілом Армстронгом і Майклом Коллінзом.

Базз Олдрін – друга людина, яка ступила на Місяць і єдиний нині учасник місії, який залишився в живих.

У 2002 році Олдріна звинуватили у нападі на чоловіка, який вимагав від астронавта присягнути на Біблії, що висадка на Місяць не була постановкою. Олдріну вдалося уникнути судового переслідування.

Потерпілим був сценарист Барт Сібрел, прихильник теорії змови: він був переконаний, що висадки на Місяць насправді не було, а кадри, які транслювалися на весь світ, були зняті у кіностудії.

Базз Олдрін завершив кар'єру в NASA в 1971 році, після чого очолив Школу льотчиків-випробувачів ВПС США на базі Едвардс (штат Каліфорнія). 1972 року він пішов у відставку.

Довідка

У NASA прогнозують, що люди будуть жити на Місяці вже у цьому десятилітті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: