fbpx
Сьогодні
08:55 21 Січ 2023

Сполучені Штати та союзники дали згоду на введення двох граничних цін на нафтопродукти рф

Дві граничні ціни на нафтопродукти з російської федерації погодилися встановити країни міжнародної коаліції, які ввели граничну ціну на російську нафту.

Про це інформує пресслужба Міністерства фінансів США.

У відомстві зазначили, що у п'ятницю, 20 січня, заступник міністра фінансів США Воллі Адейємо провів онлайн-зустріч із заступниками міністрів фінансів країн, які запровадили обмеження на ціну російської нафти морського транспортування.

Зустріч провели, щоб обговорити досягнутий прогрес та визначити подальші кроки для завершення політики обмеження цін на російські нафтопродукти.

Учасники зустрічі погодилися з підходом щодо нафтопродуктів з росії, який передбачає введення двох граничних цін.

"Одна гранична ціна – на нафтопродукти, які зазвичай продаються з надбавкою до ціни на сиру нафту, такі як дизельне пальне або бензин, друга гранична ціна – на продукти, які продаються зі знижкою до ціни на сиру нафту, такі як мазут", повідомили у пресслужбі.

Учасники зустрічі погодилися, що такий підхід дозволить краще відкалібрувати політику встановлення граничних цін на нафтопродукти. Це дасть змогу враховувати широкий діапазон ринкових цін, за якими вони торгуються.

До того ж заступники міністрів погодилися переглянути у березні граничну ціну на російську нафту.

"Це дозволить коаліції врахувати зміни на світових ринках після запровадження граничних цін на нафтопродукти.

А також ознайомитися з результатами технічної експертизи ЄС щодо граничної ціни на нафту", повідомили у Мінфіні Сполучених Штатів.

Нагадаємо, що на початку грудня дипломати Європейського Союзу погодилися встановити граничну ціну на російську нафту, яка транспортується морем, на рівні 60 доларів за барель.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: