fbpx
Сьогодні
15:46 21 Січ 2023

Майже 200 генераторів від Франції отримала Харківська область

Фото: Харківська ОВА

188 генераторів різної потужності отримала Харківська область від Франції.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Харківської ОВА.

Цю акцію допомоги французи назвали "Світло та тепло для України". Ініціативу створили спільно з Об'єднанням теслярів Франції. До акції долучилися понад 60 підприємств різного масштабу, що збирали ці генератори.

"Ці 188 генераторів нам вдалося зібрати лише за 3 тижні. Ми спеціально обирали генератори невеликої потужності, аби їх було зручно використовувати на побутовому рівні", – зазначив співорганізатор акції Фредерік Таддеї.

Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов подякував французам за цю надважливу допомогу, адже загарбники не припиняють тероризувати мирне населення регіону.

"Майже від кожного обстрілу потерпає критична інфраструктура Харківщини. Аби жителі області мали змогу і обігрітися, і бути на зв'язку зі своїми рідними, необхідні генератори", підкреслив очільник області.

У адміністрації уточнили, що "Харківщина отримала генератори від Франції. 188 генераторів різної потужності передали за участі тимчасово повіреного у справах посольства Франції в Україні Бенжамена Роріга".

Окрім того, наголосили, що отримані генератори планують розподілити між деокупованими населеними пунктами Харківщини.

В ОВА уточнили, що частину генераторів використовуватимуть при розгортанні нових "пунктів незламності".

До того ж у межах обговорення подальшої співпраці та підтримки регіону Синєгубов наголосив на потребі у генераторах високої потужності.

Вони потрібні для забезпечення комунальних підприємств, аби під час довготривалого вимкнення світла у жителів Харківщини були вода і тепло.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: