fbpx
Сьогодні
15:31 21 Січ 2023

Деяка допомога від союзників не оголошувалася публічно: Резніков задоволений результатами "Рамштайну"

Міністерство оборони України задоволене результатами 8-го засідання у форматі "Рамштайн": заявили, що деяку допомогу партнери оголосили непублічно.

Про це міністр оборони України Олексій Резніков заявив в інтерв'ю українській службі "Голосу Америки".

"Ключові слова, які були сьогодні важливими, — це єдність, своєчасність, негайність надання допомоги, створення спроможності ЗСУ, сектору безпеки і оборони продовжувати контрнаступальні операції зі звільнення окупованих територій", наголосив Резніков.

Очільник міністерства оборони додав, що під час чергового "Рамштайну" партнери приділили увагу посиленню протиповітряної оборони: говорили не лише про Patriot, а й про інші системи.

Голова відомства підтвердив, що українські військові вже розпочали опановувати систему Patriot. За словами Резнікова, наші захисники мають закінчити цей процес "радикально скоріше, ніж це передбачено традиційними стандартами".

"Нам головне, щоб їх надали на полігони, де будуть готуватися наші підрозділи, і вони будуть готові до стримання можливого повторення навали, умовно кажучи, на початку весни цього року", — додав міністр.

Резніков нагадав, що Україна готується до ймовірного ще одного повномасштабного російського нападу. Також наші фахівці повідомляють про загрозу такого вторгнення на українську територію й західним партнерам, запевнив Резніков.

Нагадаємо, на 8-му засіданні у форматі "Рамштайн" були представники оборонних відомств та урядів 54 країн.

Перед засіданням та після нього країни оголошували нові пакети допомоги для України. Ось перелік зброї, яку нам пообіцяли.

Головні пріоритети України

Голова Міністерства оборони Олексій Резніков анонсував хороші новини для українських солдатів за підсумками сьогоднішнього засідання "Рамштайн".

Також міністр виділив три пріоритети України на переговорах:

  • більше систем ППО;
  • зброю для наступальних операцій (танки, гаубиці, боєприпаси);
  • систематичні постачання боєприпасів, обслуговування та ремонт озброєння та техніки.

Зазначимо, за день до чергової зустрічі Консультативної групи одразу кілька країн оголосили про нові пакети військової допомоги. Вони включають додаткові системи ППО, ракети HIMARS, сучасні бронемашини, САУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: