fbpx
Сьогодні
09:00 20 Січ 2023

Україна пропонує чотири основні джерела фінансування для "плану відновлення": що відомо

English version here

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав пропоновані Україною чотири основних джерела фінансування Плану відновлення. Серед них — конфісковані російські кошти.

Про це він розповів на спільному брифінгу з міністром закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассісом та міністром з питань бізнесу, енергетики та промислової стратегії Великої Британії Грантом Шаппсом, цитує «Урядовий портал».

За словами глави уряду, основне відшкодування збитків має понести росія. Для притягнення країни до відповідальності за злочини, за його словами, важливо напрацювати відповідні механізми міжнародного права.

«Ми розраховуємо, що разом із партнерами ми чітко зафіксуємо положення про те, завдяки яким ресурсам має відбуватися довгострокове відновлення», — сказав Шмигаль.

Зокрема Україна пропонує чотири основних джерела фінансування «плану відновлення»:

  1. конфісковані російські кошти в Україні та світі;
  2. кошти міжнародних партнерів, в тому числі міжнародних фінансових організацій;
  3. безпосередньо кошти з державного бюджету України;
  4. кошти донорів та приватного сектору.

Більше про план відновлення

Брифінг відбувся за підсумками зустрічі, присвяченій Конференції з відновлення України «З Лугано до Лондона» у межах Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Шмигаль нагадав, що в Лугано Україна презентувала проєкт Плану відновлення. Також були затверджені принципи, на яких має базуватися відновлення, і Україна вже працює над виконанням своїх зобов'язань.

Глава уряду наголосив, що від конференції в Лондоні у червні цього року Україна очікує чіткого визначення ресурсів, завдяки яким буде відбуватися відновлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: