fbpx
Сьогодні
10:05 20 Січ 2023

ООН виділить $4 млн на розмінування Миколаївської області

ООН має наміри виділити близько 4 млн доларів США на закупівлю механізованих засобів розмінування та підготовку операторів такого обладнання, щоб очистити Миколаївщину від вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомив головний радник з технічних питань Програми розвитку ООН під час зустрічі із представником Мінреінтеграції, повідомляла пресслужба міністерства 19 січня.

У відомстві зазначають, що наразі Миколаївщина є одним з найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами регіонів.

«За підрахунками експертів, загальна площа області, ймовірно забруднена мінами та нерозірваними боєприпасами, складає майже 2614 тисяч квадратних км», — зазначили у Мінреінтеграції.

Так, задля реалізації проєкту група Програми розвитку ООН з протимінної діяльності найближчим часом планує відвідати Миколаївщину з робочим візитом.

У чому небезпека нерозірваних снарядів?

Рятувальники попереджають, що нерозірвані снаряди можуть бути в покинутих будинках, просто неба, на полях, у лісах, на узбіччях доріг, дитячих майданчиках.

Якщо ви виявили вибухонебезпечний або підозрілий предмет, не торкайтеся його, відійдіть принаймні на 100 метрів. Позначте місце палицею, одягом, камінням тощо. Попередьте інших людей поруч та повідомте про знахідку за номерами: 101 — ДСНС, 102 — поліція.

На сайті ДСНС можна знайти, який вигляд мають найпоширеніші вибухонебезпечні предмети.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: