fbpx
Сьогодні
14:41 20 Січ 2023

Британія підтримує "гібридний" трибунал над владою рф

English version here

Велика Британія приєдналася до групи міжнародних партнерів, які будуть добиватися кримінальної відповідальності за вторгнення росії в Україну.

Про це заявив у п'ятницю глава МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі, передає Reuters.

"Ці звірства (росії в Україні – ред.) не повинні залишитися безкарними. Саме тому Велика Британія прийняла запрошення України приєднатися до цієї коаліції, запропонувавши свій юридичний досвід для вивчення можливостей притягнення російських лідерів до повної відповідальності за їхні дії", – сказав Клеверлі.

Зазначається, що участь Британії включатиме оцінку можливості створення нового «гібридного» трибуналу, спеціалізованого суду, інтегрованого у національну систему правосуддя України з міжнародними елементами.

"Розслідування злочину агресії могло б доповнити встановлені механізми розслідування воєнних злочинів, включаючи Міжнародний кримінальний суд і внутрішній правовий процес України. Разом ці паралельні процеси допоможуть забезпечити повне розслідування всіх злочинів і притягнення винних до відповідальності", – сказав Клеверлі.

Довідка

Європейський парламент у четвер більшістю голосів ухвалив резолюцію на підтримку дії із створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності всіх, хто винний у злочині агресії проти України.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: