fbpx
Сьогодні
13:54 19 Січ 2023

Перше представництво Українського інституту планують відкрити у Німеччині

English version here

У столиці Німеччини Берліні відкриється перше представництво Українського інституту, яке популяризуватиме традиції та культуру нашої країни.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук заступниці очільника МЗС Еміне Джапарової.

Як зазначила чиновниця, рік розпочався з важливих новин для культурної дипломатії.

Заступниця підкреслила, що заснування та відкриття представництва стало можливим завдяки тристоронній співпраці між Українським інститутом, Ґете-Інститутом та Alliance for Open Society International за сприяння Посольства України у Федеративній Республіці Німеччина.

"У Берліні відкриється перше представництво Українського інституту, яке сприятиме кращому розумінню України в німецькому суспільстві та популяризуватиме нашу культуру.

Повномасштабне вторгнення рф змінило життя кожного з нас, але ми не позиціюємо себе як жертву, а навпаки нарощуємо свою суб'єктність.

Відкриття представництва Українського інституту у ФРН – це знакова подія та показник того, що культурна дипломатія залишається нашим пріоритетним напрямом. Бо "м'яка сила" – це ключ до ширшої військової, економічної та гуманітарної підтримки", наголосила заступниця.

Джапарова розповіла, що у 2018-2022 рр. Український інститут уже організував 18 заходів і проєктів культурної дипломатії в Німеччині.

Це були кінопокази, театральні читання і постановки, виставки візуального мистецтва, художні резиденції, концерти сучасної і класичної музики, літературні події тощо.

Чиновниця підкреслила що у 2023 році команда представництва складатиметься з трьох осіб:

  • керівника,
  • проєктного менеджера,
  • комунікаційного менеджера, які обиратимуться через відкритий конкурс.

Довідка

Український інститут — державна інституція, яка розвиває культурні зв'язки між Україною та іншими країнами та формує позитивний імідж України за кордоном.

Його місія — сприяти кращому розумінню і гідному ставленню до України та створювати можливості для взаємодії українців зі світом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: