Наступ росії є дуже реальним: Резніков та Кулеба у спільній заяві закликали світ надати Україні танки

Міністр оборони Олексій Резніков та Глава МЗС Дмитро Кулеба виступили зі спільною заявою, у якій закликали партнерів надати Україні танки та попередили про загрозу нового наступу російської федерації.

Про це пише Рубрика, посилаючись на заяву очільників відомств, яку опублікував Генеральний штаб ЗСУ.

У військовому командуванні розповіли, що очільник міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба та міністр оборони Олексій Резніков звернулися до міжнародних партнерів із проханням надати військову допомогу.

Вони наголосили: однією з найгостріших потреб ЗСУ нині є сучасна броньована техніка.

Водночас важливими є посилення вогневих та маневрових спроможностей за допомогою танків західних зразків.

"Ми вітаємо сміливе і дуже своєчасне рішення Великої Британії щодо передачі Україні першого ескадрону танків Challenger 2. Але цього недостатньо для досягнення оперативних цілей.

Тому ми звертаємося до держав, які мають на озброєнні танки Leopard 2, зокрема Греції, Данії, Іспанії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Португалії, Туреччини, Фінляндії, Швеції.

Ми гарантуємо, що ми використовуватимемо цю зброю відповідально і винятково для захисту територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах", – йде мова в спільному тексті.

Дмитро Кулеба та Олексій Резніков наголосили: росія має значно більше військових, озброєнь та військової техніки, також загарбники надалі ведуть наступальні дії.

"Кремль налаштований на подальшу активізацію бойових дій. Спроба реваншу Росії за її невдачі у війні проти України, зокрема й загроза нового повномасштабного наступу російських сил є дуже реальною", підкреслили голови МЗС та МО.

Нагадаємо, що в Інституті вивчення війни попередили, що зусилля Кремля щодо створення умов для затяжної війни проти України не виключають підготовку ймовірних рішучих стратегічних дій у 2023 році.

Свіжі дописи

  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог посилив інтенсивність бойових дій

На Харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій, українські захисники відбили вже десять ворожих атак у… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Президент підписав укази про вихід України з низки угод та рішень СНД

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 15 травня, підписав укази про вихід України з низки угод,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Грузія, Ліхтенштейн та Малаві візьмуть участь у Глобальному саміті миру

Президент України Володимир Зеленський провів телефонні розмови з президентами Грузії та Малаві Саломе Зурабішвілі й… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Байден і Трамп домовилися провести дебати у два раунди: деталі

Чинний президент США Джо Байден і експрезидент Дональд Трамп домовилися провести дебати у два раунди.… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

По всій Україні запровадили екстрені відключення електроенергії

Ввечері 15 травня в усіх областях України ввели екстрені відключення електроенергії. Про це повідомляє Рубрика,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Україна отримала від Республіки Корея 40 авто швидкої допомоги

Україна отримала від Корейського Червоного Хреста 40 «швидких» для надання невідкладної медичної допомоги під час… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.