fbpx
Сьогодні
21:12 18 Січ 2023

У розвідці США заявили, що ЗСУ потребують надзвичайної військової підтримки

Директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс відзначає наявність проблем у армій і України, і росії на даному етапі війни, коли виснажливі бої ідуть за кожну сотню метрів.

Про це вона сказала на Всесвітньому економічному форумі в Давосі під час обговорення шляхів відновлення безпеки і миру у світі.

"Це справді виснажливий конфлікт на даному етапі, коли в буквальному сенсі ми говоримо про сотні метрів, які долаються для просування лінії фронту", – сказала вона.

"З нашої точки зору, в обох збройних сил, очевидно, є проблеми", – пояснила Гейнс.

За її словами, для ЗСУ "буде надзвичайно важливо отримувати військову допомогу для просування вперед, для продовження того, що вони героїчно робили".

Щодо росії, то "значні проблеми" стосуються "наявності боєприпасів, постачання, морального духу, виснаження, деяких розладів в управлінні тощо". Ці речі, на її думку, ускладнюють ситуацію для російських військових.

Гейнс підкреслила, що війна має глобальні далекосяжні наслідки.

"Конфлікт має наслідки для всіх нас… Як у майбутньому ми даватимемо раду кризам, якщо є ті, хто порушує принципи верховенства права й установлений порядок", – сказала вона, наголосивши, зокрема, на "брязканні ядерною зброєю", яке демонструє росія.

За її словами, багато країн спостерігають на подіями в Україні, "і це вплине на те, як вони вирішуватимуть конфлікти в майбутньому".

"Поза сумнівами, у наших спільних інтересах підтримувати Україну настільки, наскільки це можливо. Ми робимо це не тільки для України. Ми робимо це також в наших особистих інтересах", – наголосила вона.

Відповідаючи на запитання модератора, чи готовий президент Джо Байден задовольняти запити України у зброї, Гейнс зазначила, що не може говорити від імені політиків, оскільки є посадовцем у сфері розвідки.

"Але я бачила, як президент і його кабінет національної безпеки… продовжують просуватися вперед щодо різних запитів, і я гадаю, це триватиме", – зауважила вона.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: