fbpx
Сьогодні
13:09 18 Січ 2023

Ракетний удар по Дніпру: 17 осіб вважаються зниклими безвісти та 12 тіл і їх фрагментів не впізнані

Під час розбору завалів багатоповерхівки у Дніпрі, зруйнованої російською ракетою 14 січня, станом на 18 січня знайшли 12 тіл і фрагментів тіл, які залишаються невпізнаними: 17 осіб досі перебувають у списку зниклих безвісти.

Про це повідомила радниця глави Дніпропетровської ОВА Наталія Бабаченко в ефірі національного марафону.

"Рятувальна операція завершилася вчора (17 січня – ред.). На цей час російська ракета забрала 45 життів. На цей час 12 тіл і фрагментів тіл ще не ідентифіковані.

За цю добу лише 3 людей впізнали. 17 осіб залишаються зниклими безвісти – звичайно , вони можуть бути серед тих, кого ще не впізнали", наголосила радниця голови ОВА.

Бабаченко повідомила, що за останню добу зросла до 80 кількість поранених. Напередодні вечері по медичну допомогу звернулася 80-річна жінка – її госпіталізували з контузією та забиттям головного мозку.

25 людей залишаються в лікарнях, серед них 3 дітей.

Радниця додала, що троє дітей у результаті трагедії залишилися сиротами. Зокрема, це брат і сестра, які перебувають у лікарні.

Вони переїхали з батьками з Нікополя – тікали від ворожих обстрілів. У дітей лишилися бабуся і дядько, які зараз оформляють опіку.

Також загинули батьки дівчинки 4 років. Маленька на момент вибуху перебувала в гостях у бабусі. За словами Бабаченко, зараз бабуся оформляє опіку.

Речниця голови ОВА зазначила, що з 18 під'їздів будинку 4 непридатні для життя. Без житла залишилися близько 400 осіб.

Водночас у будинок уже повертають комунікації. Станом на ранок 18 січня більшість під'їздів уже зі світлом і опаленням. Є певні труднощі з відновленням водопостачання, але і цю послугу обіцяють повернути за кілька днів.

Довідка

Вибухи в Дніпрі пролунали під час масованої російської атаки на Україну 14 січня. росіяни влучили в багатоквартирний будинок.

За словами заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, в ураженій дев'ятиповерхівці було 16 під'їздів і проживали приблизно 1700 мешканців.

Пошуково-рятувальні роботи тривали 69 годин й 17 січня о 13:00 їх було завершено.

Як писала Рубрика, 28 постраждалих внаслідок російського ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі перебувають у лікарнях, 10 із них – у важкому стані. Найменшій убитій дитині було лише 11 місяців.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: