fbpx
Сьогодні
17:51 18 Січ 2023

Міністерка нацоборони Канади розказала про бронеавтомобілі Senator, які отримає Україна

English version here

Фото: З відкритих джерел

Броньовані автомобілі Senator APC, які Канада надасть Україні, обладнанні розумними технологіями, що дозволять солдатам завчасно розпізнавати загрози.

Про це зазначила міністерка національної оборони Канади Аніта Ананд на спільній з міністром оборони Олексієм Резніковим пресконференції у Києві, повідомляє пресслужба відомства.

"Senator APC це транспортні засоби захисту. І я неодноразово чула, що українські підрозділи оцінили Їхню маневровість і адаптивність. Транспортні засоби пропонують найсучасніші, найкращі у своєму класі технології, і на них можна легко встановити зброю. Ці автомобілі забезпечують безпечне перевезення персоналу та обладнання, а також медичну евакуацію. Вони обладнанні розумними технологіями, які дозволяють солдатам завчасно розпізнавати загрози, а їх броня дозволяє захистити екіпаж коли неможливо уникнути небезпеки, – зазначила міністерка.

Глава оборонного відомства Канади також додала, що Канада продовжить брати участь у місії UNIFIER, в рамках якої відбувається навчання українських військовослужбовців у Великій Британії та Польщі.

Також Канада продовжить надавати логістичну допомогу в питаннях доставки обладнання і озброєнь, що надаються Україні країнами-партнерами.

З початку 2022 року Канада надала Україні пряму фінансову, військову, гуманітарну та іншу допомогу на суму понад 5 млрд канадських доларів. З урахуванням сьогоднішнього оголошення Канада надала Україні військову допомогу на суму понад 1 млрд канадських доларів, включаючи передову зенітно-ракетну систему NASAMS.

Довідка

Канада планує направити в Україну ще 200 одиниць бронетехніки для допомоги у боротьбі з російською агресією.

Раніше уряд Канади заявив, що виділить гроші для придбання у Сполучених Штатів системи протиповітряної оборони NASAMS для потреб Сил оборони України.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: