fbpx
Сьогодні
20:26 18 Січ 2023

Гендиректор МАГАТЕ розповів про створення зони безпеки навколо ЗАЕС

Фото: twitter.com/iaeaorg

Є прогрес у питанні встановлення зони безпеки навколо Запорізької атомної електростанції.

Про це заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі на спільній з Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем брифінгу в Києві, повідомляє Укрінформ.

"Щодо зони (безпеки — ред.): ми робимо прогрес, можу вам сказати. Ми обговорювали це з Прем'єр-міністром у Парижі. Ми також підтримуємо контакт із міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. У Києві я продовжу дискусії сьогодні і завтра", – сказав він.

За словами Гроссі, є декілька питань щодо зони безпеки – технічні ядерні питання, які обговорюються, та інші речі щодо місця, зони, її розширення, які мають бути обговорені з військовими та іншими фахівцями, що робить процес довшим.

«Одну річ я можу сказати: ми ближче до гарного результату», – поінформував гендиректор МАГАТЕ.

Довідка

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі перебуває в Україні цього тижня з метою забезпечення постійної присутності експертів з ядерної та фізичної ядерної безпеки на всіх об'єктах атомної енергетики країни.

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими.

З того часу загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення енергоблоків та звинувачуючи у цьому Збройні сили України.

З вересня на ЗАЕС присутні кілька експертів МАГАТЕ.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: