fbpx
Сьогодні
14:01 18 Січ 2023

"Енергоатом" пояснив, скільки часу потрібно для відновлення роботи ЗАЕС після деокупації

Щонайменше два місяці знадобиться, щоб знешкодити всі вибухові пристрої та відновити роботу станції після деокупації ЗАЕС та її міста-супутника Енергодар. Російські війська й надалі продовжують умисно мінувати все навколо.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram-канал "Енергоатому".

У компанії повідомили, що приблизно два місяці необхідно для перевірки обладнання, споруд атомної станції та прилеглої території.

  • "Наразі рашисти не здатні запустити в роботу бодай один енергоблок ЗАЕС. Оскільки лінії електропередачі пошкоджені, крім однієї, через яку станція отримує з України живлення на власні потреби", зазначають у пресслужбі.

Водночас "Росатому" бракує персоналу. Це сталося через те, що українські патріоти відмовляються працювати з ворогом, а компетенції російських нікчем недостатньо для повноцінної роботи ЗАЕС.

"Через простій Запорізької атомної станції та зупинку всіх її енергоблоків відбувається постійна поступова деградація систем і обладнання. Адже не дотримується необхідний температурний режим їх роботи, а блоки перебувають у холодному неробочому стані", – додали в "Енергоатомі".

Наразі станція не виробляє електроенергію, а споживає її з української енергетичної системи.

У разі пошкодження останньої лінії, яка з'єднує ЗАЕС із вітчизняною енергосистемою, на станції відключаться дизель-генератори й вона перейде в режим блекауту.

У такому стані ЗАЕС працювала п'ять разів після ворожих обстрілів. Однак жодного разу не сталось відключення ще й дизель-генераторів, що несе ризик ядерної чи радіаційної аварії.

"Поновлення безпеки Запорізької АЕС і повернення її до нормального стану можливе тільки після повного звільнення самої станції та прилеглої території від російських загарбників та передачі контролю над ЗАЕС її легітимному оператору", – зауважив "Енергоатом".

Нагадаємо, що росіяни посилили тиск на працівників ЗАЕС оскільки не отримали очікуваних результатів щодо підписаних контрактів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: