fbpx
Сьогодні
21:52 17 Січ 2023

Україна закликала реалізувати проєкт спецтрибуналу для вищого керівництва рф

English version here

Україна пропонує державам-партнерам реалізувати проєкт Спеціального міжнародного трибуналу, який дасть змогу судити вище політичне і військове керівництво рф.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Андрій Смирнов під час круглого столу The Black Book of Russian War Crimes: Facts of Genocide в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

"Спеціальний міжнародний трибунал дасть змогу судити вище політичне і військове керівництво росії, підготувавши відповідні обвинувальні вироки та ордери на арешт вищому керівництву росії, іншим членам ради безпеки росії, тобто тим особам, які віддавали та віддають злочинні накази на ведення агресивної війни проти України", – сказав він.

Задля захисту мирного населення та норм, що складають основу світової безпеки, Смирнов закликав країни-партнери створити спеціальний міжнародний трибунал для розслідування злочину агресії росії проти України.

"Це – окремий міжнародний судовий орган, який має судити вище політичне і військове керівництво росії за вчинення злочину агресії проти України", – наголосив він.

За словами заступника керівника ОП, росія вже неодноразово довела, що є країною-агресором. Зокрема, наявні зафіксовані сфотографовані та зафільмовані факти, що свідчать про катування цивільних, завдання ударів по об'єктах критичної інфраструктури й містах.

"Я справді не хочу навіть переказувати вам увесь цей жах, який ми бачимо, коли ексгумуємо тіла скривдженого, закатованого, а потім убитого цивільного населення, жінок і дітей. І виявляємо ми такі страшні знахідки щоразу, коли звільняємо новий населений пункт. Для агресора не мають значення ні міжнародні конвенції, ні навіть звичаї війни", – підкреслив він.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: