fbpx
Сьогодні
15:55 17 Січ 2023

Автори українського мультфільму про Мавку анонсували нову дату прем'єри стрічки

Український мультфільм "Мавка. Лісова пісня" нарешті виходить у кіно, оголосили нову дату появи анімаційної картини на великому екрані.

Про це повідомили на офіційному сайті проєкту.

Нагадаємо, що у грудні 2021 року автори мультфільму випустили офіційний трейлер своєї роботи. Тоді вони оголосили, що прем'єра стрічки відбудеться 29 грудня 2022 року.

Проте, через повномасштабну російську агресію "Мавка. Лісова пісня" вийде у вітчизняний кінопрокат 2 березня у всіх кінотеатрах України, які наразі працюють.

Автори стрічки також пояснили, що виходити з прем'єрою у кінопрокат воєнного часу – це складне і ризикове рішення. Адже зараз працюють тільки 50% від усіх залів через окупацію та руйнування кінотеатрів.

Після кінотеатрального прокату автори обіцяють глядачам телевізійну та діджитал-прем'єри.

Окрім того, одразу після української прем'єри розпочнеться широкий прокат мультфільму у Франції, яким опікується гігант Universal Pictures Content Group.

І далі — прем'єра відбудеться в усій Європі. Також "Мавка. Лісова пісня" вийде у кінотеатральний прокат в країнах Близького Сходу і Північної Африки.

Нагадаємо, цей мультфільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно (Держкіно), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Кінотеатральну дистрибуцію проводить FILM.UA Distribution та "Кіноманія".

Про початок розробки мультфільму компанія FILM.UA, якій належить Animagrad, заявила ще у 2015 році.

Через два роки розробники оприлюднили перший короткий тизер стрічки. Попри це з того часу дизайн персонажів, зокрема головної героїні, змінився, що викликало хвилю незадоволення.

Станом на липень 2021 року бюджет мультфільму становив понад 187 мільйонів гривень, із них 49,5 мільйона — державні.

Окрім того, виходу мультфільму у прокат передувала широка рекламна кампанія: проєкт організував співпрацю із супермаркетом "Сільпо", "Укрпоштою", молочною компанією "Галичина", виробниками сухих сніданків, цукерок, суконь, прикрас, книжок тощо.

Ще до виходу головна героїня мультфільму "Мавка. Лісова пісня" прикрасила обкладинку міжнародного видання Animation Magazine.

Рубрика:
Події Шоу-біз

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: