fbpx
Сьогодні
Відео 16:14 16 Січ 2023

Крали продукти у воїнів ЗСУ: ДБР виявило підприємців-злодіїв

Про це в понеділок, 16 січня, повідомили у пресслужбі ДБР, пише Рубрика.

У 2022 році приватне підприємство отримало військові підряди на суму 2 млрд гривень для постачання продуктів до більш ніж 45 військових частин.

Однак, як виявилося, у документах підприємці вказували одну кількість продуктів, а до військових частин надсилали зовсім інші обсяги. Залишок продукції вони перепродували через мережу посередників.

Під час масштабної спецоперації співробітники ДБР провели десятки обшуків, вилучивши, зокрема, понад 30 000 банок тушкованої продукції вагою більш як 7 тонн, яка вже була готова до перепродажу.

Окрім того, у підприємців-"щурів", які крали продукти в українських військових, вилучено кошти у різній валюті майже на 4 млн грн. Ймовірно, це заробіток, отриманий злочинним шляхом. Правоохоронці досліджують "чорну бухгалтерію", яку вели на підприємстві, де займалися протиправною діяльністю.

Вилучені продукти передадуть військовим. З метою відшкодування збитків у підприємців вилучено десятки автомобілів, на яких перевозили крадені продукти.

Учасникам злочинної схеми загрожує до восьми років ув'язнення.

Довідка

Раніше Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування щодо виїзду під час воєнного стану до Монако військовозобов'язаних громадян України. Серед них – відомі українські бізнесмени та політики.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: