fbpx
Сьогодні
16:07 16 Січ 2023

Голова ОБСЄ закликав росію припинити війну проти України

English version here

Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі закликав росію припинити війну проти України та вивести війська з її території.

Про це Османі заявив у понеділок під час спільної з главою МЗС України Дмитром Кулебою пресконференції у Києві, передає Укрінформ.

"Я зараз тут як голова ОБСЄ і закликаю російську федерацію припинити цю війну, забрати свої сили та війська з України, а також проявити відданість цінностям та принципам ОБСЄ і повернутися до дипломатичного шляху", – сказав він.

Чинний голова ОБСЄ наголосив на цілковитому засудженні подальшої агресії рф проти України, включаючи нещодавній ракетний удар по житловому будинку у Дніпрі.

"Я хотів би наголосити, що ми цілковито засуджуємо подальшу російську агресію проти України. У Дніпрі ми побачили на вихідних навіжену атаку проти цивільних осіб. І цьому не може бути жодного виправдання. Це викликає великий смуток, і ми не можемо з цим миритися", – заявив Османі.

Він також зазначив, що "українці викликають неабияку мужність, і це викликає скрізь захоплення та повагу".

Османі ще раз підтвердив, що Україна залишатиметься головним пріоритетом головування Північної Македонії в ОБСЄ:

"Ми рішуче підтримуватимемо Україну і не зійдемо з цього шляху. Ми не приймемо те, що відбувається. Натомість застосовуватимемо весь інструментарій ОБСЄ, щоб відновити мир та повагу до наших засад та зобов'язань".

Він наголосив на необхідності досягнення стійкого миру з повагою до територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів.

Османі також висловив сподівання, що російські війська залишають Україну в нинішньому році, і ОБСЄ зможе надати Україні всю можливу підтримку для відбудови.

Як повідомлялося, чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі у понеділок прибув з візитом до України. Це – перший офіційний візит міністра Османі як чинного голови ОБСЄ.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: