fbpx
Сьогодні
16:07 15 Січ 2023

Віцепрем’єрка Грузії пояснила чому її країна не надаватиме військову допомогу Україні 

В уряді Грузії пояснили свою відмову надати Україні "Буки". Віцепрем'єрка Грузії Тея Цулукіані заявила, що спроби втягнути її державу та її народ у військовий конфлікт у різних формах тривають, і це викликає жаль.

Про це повідомляє канал 1TV.ge, пише Рубрика.

"Відповідь єдина – уряд Грузії не дозволить, щоб держава Грузія була втягнута у військове протистояння. Тому, звичайно, допомоги військового типу одній зі сторін військового конфлікту ми не знайдемо, тим більше, що, наскільки мені відомо, мова йде про передачу такої зброї, яку ми придбали, але це лише деталь. Мабуть, головне – це головна генеральна лінія і позиція уряду, країни, яка називається Грузія, що ми не хочемо бути у війні" – сказала Цулукіані.

За її словами, Грузія пройшла через багато воєн.

"Ми дуже добре пам'ятаємо, яка це біда війна. Тому ми просто не можемо цього допустити, це наша відповідальність за майбутнє нашої країни. Тому, як ми пройшли по цьому лезу ножа до цього часу, я сподіваюся, що ми зможемо успішно пройти і в майбутньому", – сказала віцепрем'єрка.

"Я сподіваюся, що війна в Україні закінчиться найближчим часом і вона закінчиться перемогою української держави і народу", – додала вона.

Довідка

Київ просив передати комплекси "Бук", які були передані Україною Грузії під час війни 2008 року. Також запит України включав і передані Грузії Сполученими Штатами протитанкові комплекси Javelin. Уряд Грузії відмовився надавати допомогу.

Він запевнив, що попри відмову Україна виступає проти використання цього питання у внутрішньополітичних суперечках та відкидає будь-які звинувачення у спробах втягнути Грузію у війну з рф.

У правлячій партії Грузії "Грузинська мрія" також заявляли, що зенітно-ракетні комплекси не були передані безплатно.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: