fbpx
Сьогодні
15:20 15 Січ 2023

Українські діти-переселенці подарували Папі Римському Різдвяну зірку

Фото: УГКЦ

Вимушено переселені діти з України, які на цей момент є вихованцями недільної катехитичної школи при прокатедральному соборі Святої Софії УГКЦ у Римі, подарували Папі Римському Франциску власноруч виготовлену Різдвяну зірку.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на департамент інформації УГКЦ.

"Оскільки триває період Різдвяних свят, ми вирішили разом із дітьми власноруч зробити Різдвяну зірку, яка є частиною української традиції. Вона виготовлена з дерева, всередині поміщена ікона Різдва ГНІХ, яку намалювали діти.

Кінці зірки оздоблені кольорами італійського стяга на знак подяки країні за те, що прийняла українських дітей та сім'ї і надалі продовжує допомагати", розповіла директор катехитичної школи Леся Романів.

Різдвяна зірка для Папи Римського

Українські діти також написали листа Папі, в якому попросили молитися за Україну. Своєю чергою вони натомість молитимуться за його здоров'я.

"В Україні є чудова традиція: у Святвечір діти шукають на небі першу зірку на згадку про ту, що привела трьох мудреців до Вифлеєму.

Але сьогодні важко побачити в українському небі зорі, бо там вони не світять, а літають ракети та дрони, які несуть смерть", написано в листі до Папи Франциска.

Лист підписано "діти, які втекли з українського Вифлеєму". Його понтифіку передав міський голова Рима Роберто Ґвальтьєрі.

"Просимо, Господи, зупини вбивства і знущання з українського народу. Як Ісусові довелося втікати до Єгипту, так і ми сьогодні є тими, що втекли від смерті", — написали діти, що мешкають у Римі, Франциску.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск заявив, що війни, як та, що була розв'язана росією проти України, є "злочином проти Бога та людства".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: