fbpx
Сьогодні
12:54 15 Січ 2023

У віці 84 році пішов з життя пішов відомий грузинський актор та співак Кікабідзе: за життя він підтримував Україну

English version here

Фото: Mtavari

15 січня, у віці 84 років помер актор, співак режисер та політичний діяч, депутат парламенту Грузії, заслужений артист України Вахтанг Кікабідзе.

Про це повідомляє Mtavari.

Відомо, що актор останнім часом хворів. Подробиць поки що не повідомляють.

Вахтанг Кікабідзе навчався в Тбіліському державному університеті імені Івана Джавахішвілі в 1959-1965 роках, а у 1961-1963 роках — в Інституті іноземних мов.

Із 1959 року Кікабідзе — артист філармонії.

З 1967 року був солістом вокально-інструментального ансамблю "Орера".

Вахтанг Кікабідзе

На міжнародному кінофестивалі "Картахан-70" митець отримав нагороду за найкраще виконання чоловічої ролі у фільмі "Не впадай у відчай" 1969 року. Також отримав державну премію за фільм "Міміно" 1978 року.

Із 2020 року Кікабідзе був депутатом парламенту Грузії 10-го скликання за партійним списком, виборчий блок: "Єдиний національний рух – Об'єднана опозиція "Сила в єдності".

Легендарний грузинський артист Вахтанг Кікабідзе витратив на допомогу ЗСУ кошти, зібрані на ювілейному концерті в Батумі, який було присвячене Україні.

Про це повідомила пресслужба 26 артилерійської бригади ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича.

Вахтанг Кікабідзе

"Від серця до серця дякуємо Вахтангу Кікабідзеза вчинок людини, якій болить серце за Україну та бажає найскорішої перемоги Збройних сил України над російським окупантом", – йдеться у повідомленні.

Зазначили, що Кікабідзе на отримані гроші купив мікроавтобус із сухпайком для українських захисників. Його вже відправили в Україну й передадуть до 26 артилерійської бригади.

Рубрика:
Шоу-біз

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: