fbpx
Сьогодні
17:16 15 Січ 2023

російські загарбники прискореними темпами вивозять українців із окупованих районів до рф

військові рф продовжують прискореними темпами депортувати українців з тимчасово захоплених територій до росії.

Про це пише Рубрика з посиланням на Центр національного спротиву.

Як зазначає Центр, окупаційний режим збільшує темпи депортації українців з тимчасово окупованих територій під приводом "евакуації".

"Додаткові кошти на розміщення українців отримали Воронезька, Свердловська, Курська, Ростовська області і Краснодарський край рф. За доброю російською традицією, кошти на розміщення людей розкрадають, а депортованих розміщують в антисанітарних умовах. Для людей виділяють занедбані санаторії та гуртожитки", – уточнюють у ЦНС.

Дедалі більше людей депортують з тимчасово окупованих районів

  • Запорізької,
  • Херсонської областей.

"Зазначимо, що для створення підґрунтя так званої "евакуації" росіяни спочатку припиняють роботу соціальних закладів і посилюють обстріли, аби зробити життя місцевих нестерпним. Після чого оголошують спочатку добровільну, а потім примусову "евакуацію", – наголошує ЦНС.

Центр національного спротиву закликає цивільне населення тимчасово окупованих територій, за можливості, виїжджати на підконтрольні українському уряду території.

Довідка

У лікарнях тимчасово окупованого Криму фіксують кризову ситуацію через переорієнтацію медзакладів пів острова на обслуговування військовихрф.

У Луганській області окупанти готують провокації під "чужим прапором".

У Міноборони повідомили, що ворог вдається до нових методів тиску на цивільних, зокрема примусово видає російські паспорти та змушує "евакуюватися" вглиб рф.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: