fbpx
Сьогодні
12:40 15 Січ 2023

ОВА: усю прикордонну територію, що межує з Білоруссю на Рівненщині, замінували

На Рівненщині замінували увесь прикордонний периметр з Білоруссю: область готова відбити можливий напад з боку ворожої країни.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram-канал голови Рівненської ОВА Віталія Коваля.

Очільник області також пояснив, що окрім повністю замінованого прикордонного периметра, північ Рівненської області – це суцільні ліси й болота.

"Тільки безумець наважиться полізти в цей, як ми називаємо, Поліський котел. Північ Рівненщини перетвориться на криваві болота, якщо Росія відкриє ще один фронт з боку Білорусі", наголосив голова ОВА.

До того ж на півночі продовжують активно будувати інженерні та фортифікаційні споруди. Усі 229 кілометрів кордону з Білоруссю зміцнюються, аби ворог не мав можливості пройти вглиб регіону.

Тим часом населення має бойовий настрій, люди готові захищати свою територію.

"Історично північ Рівненщини – це край партизанської слави. Тут завжди був сильний рух опору. Їх не змогла схилити ні фашистська Німеччина, ні все забороняюча і контролююча радянська влада. Тут живуть люди, які нікому не дозволять прийти до їхніх будинків, образити їхніх дітей, дружин та матерів", підкреслив Коваль.

Окрім того, в регіоні щодня відточують бойове злагодження, навички стрільби й стратегію ЗСУ, територіальна оборона, прикордонні війська та добровольчі формування кожної з 64 територіальних громад регіону.

Нагадаємо, згідно з даними моніторингової групи "Білоруський Гаюн", в Білорусь прибуло два ешелони російської військової техніки, а на деяких машинах є помітка в вигляді літери "Z".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: