fbpx
Сьогодні
12:28 15 Січ 2023

На території Молдови знайшли боєголовку ракети, збитої під час російської атаки

Фото: МЗС Молдови

У Бричанському районі на кордоні з Україною молдовські силовики знайшли боєголовку ракети, уламки якої виявили напередодні.

Про це пише ЄП, посилаючись на повідомлення МВС Молдови.

Як зазначили у відомстві, після виявлення вибухівки було запрошено групу інженерів з окремого батальйону Codru Національної армії для проведення всебічного обстеження та визначення способу спільного втручання для усунення небезпеки.

"Водночас, у зв'язку з ризиками, породженими існуванням вибухівки, зона захисту була збільшена, а команди національної поліції та прикордонної поліції вживають спеціальних заходів та забезпечують периметр безпеки, щоб не було ніякої небезпеки для населення", наголосили у повідомленні.

Протягом ранку поліцейські патрулі інформували мешканців Павлівки та Ларги про необхідність дотримуватися дистанції та не наближатися до зони безпеки, запровадженої владою для захисту.

Також був перекритий доступ до району, де буде проводитися контрольований підрив.

Водночас, українська влада також була поінформована про наявність вибухівки з боєголовки ракети, що розбилася.

За попередніми даними, бойова частина ракети була споряджена приблизно 80 кілограмами вибухової речовини.

Як повідомлялося, уламки ракети на територію Молдови впали вже втретє.

Нагадаємо, що вдень, 14 січня, під час повітряної тривоги стало відомо про роботу українських сил протиповітряної оборони та звуки вибухів у низці областей.

Загалом окупанти запустили по Україні 28 крилатих та 10 авіаційних ракет. Силам протиповітряної оборони вдалося збити 18 крилатих та 7 авіаційних.

Нагадаємо, що Збройні СилиУкраїни не мають вогневих засобів, які здатні збивати тип ракет, запущених 14 січня, і одна з яких влучила у житловий будинок у Дніпрі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: