fbpx
Сьогодні
14:54 15 Січ 2023

Без російської делегації пройде Всесвітній економічний форум у Давосі

Фото Reuters

Без російських мільярдерів, які стали небажаними гостями через повномасштабне вторгнення росії в Україну, відбудеться Всесвітній економічний форум у Давосі.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначимо, що він триватиме з 16 по 20 січня.

У цьому році, окрім росіян, також не буде нікого з Китаю. Адже країна все ще переживає різкий сплеск випадків Covid і падіння фондового ринку, через що сталася втрата 224 млрд доларів зі статків найбагатших людей країни у 2022 році.

Натомість збільшується кількість мільярдерів із Перської затоки, регіону, який знову збільшує свої прибутки завдяки зростаючим цінам на нафту.

Зазначають, що від Індії до Давоса завітає 13 мільярдерів.

Американці, як завжди, сформували найбільшу групу: 33 мільярдери збираються відвідати, включаючи корпоративних титанів, які пропустили минулорічний захід, який було перенесено на травень.

Волл-стріт, зокрема, буде добре представлена, серед запрошених – головний виконавчий директор JPMorgan Chase & Co. Джеймі Дімон, Ларрі Фінк з BlackRock Inc. і Стів Шварцман з Blackstone Inc.

Попри близькість до швейцарського гірськолижного курорту, лише 18 європейських мільярдерів зареєстровані для поїздки.

З постраждалої від рецесії Великої Британії відвідують лише індійці: лондонський Лакшмі Міттал зі сталеливарного гіганта ArcelorMittal та його діти.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: