fbpx
Сьогодні
11:18 14 Січ 2023

Терехов подав до суду на мовного омбудсмена через штраф за спілкування у медіапросторі російською

Через штраф за використання російської мови у публічному просторі, призначений мовним омбудсменом Тарасом Кременем, міський голова Харкова Ігор Терехов подав на нього до суду.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на речника Ігоря Терехова Юрія Сидоренка.

Мер Харкова оскаржує штраф як фізична особа. Суть позову речнику невідома.

Як писала Рубрика, Ігоря Терехова оштрафували на 3400 гривень за використання під час телемарафону "Єдині новини" недержавної мови.

Відповідну постанову виніс Тарас Кремінь.

Також міський голова Харкова отримав від мовного омбудсмена попередження про те, що згідно із законом офіційні сторінки мера у соціальних мережах мають вестися українською мовою.

Кремінь підтвердив, що Ігор Терехов подав позов до суду. За його словами, позов стосується постанови про накладання другого штрафу:

"У зв'язку з тим, що продовжились факти застосування недержавної, ми розглянули справу, запропонували надати пояснення, прибути для розгляду цієї справи особисто або представнику, адвокату. Жодної реакції не було. Тому було прийнято рішення про накладання штрафу", – каже Кремінь.

Сума штрафу складає 3400 гривень.

Нагадаємо, що очільник Харкова Ігор Терехов після того, як його оштрафували, заявив, що і далі буде спілкуватися з харків'янами російською, а офіційно буде розмовляти українською.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: