fbpx
Сьогодні
12:43 14 Січ 2023

Росія свідомо затримує судна з продовольством під час інспекції: темпи експорту українського зерна знизились удвічі

Фото: GETTY IMAGES

Темпи транспортування українського збіжжя знизились удвічі, оскільки російська федерація свідомо затримує проходження суден з українським зерном.

Про це заявила посол США Лінда Томас-Грінфілд на засіданні Ради Безпеки ООН, передає кореспондент Укрінформа.

Представниця Сполучених Штатів зазначила, що росія уповільнює інспекцію суден.

"Операції в межах цієї ініціативи не встигають за високим світовим попитом на "чорноморське" зерно через навмисне уповільнення росією інспекцій. Десятки суден чекають відправлення, десятки інших – перевірок, аби мати змогу доставити свій зерновий вантаж", зазначила Томас-Грінфілд.

Представниця США повідомила, що в рамках "зернової ініціативи" передбачається транспортування 5 мільйонів тонн продовольства на місяць.

Проте дії рф призводять до постійних затримок, більша частина якого призначена для країн, що розвиваються.

На цей момент, за словами посла США, 2,5 мільйона тонн зерна просто чекають відправлення. З її слів, деякі кораблі простоюють уже понад місяць.

Також додають, що саме через дії росії вона звернулася до інших членів Ради Безпеки ООН, аби разом закликати рф негайно розширити взаємодію в межах Чорноморської угоди.

Нагадаємо, що у рамках "зернової ініціативи" з українських портів відправили перший у 2023 році мільйон тонн української агропродукції для країн Африки, Азії та Європи.

При цьому по "зерновому коридору" рухаються 5 суден під завантаження. У Босфорі на інспекцію Спільного координаційного центру очікують 104 судна.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: