fbpx
Сьогодні
08:39 14 Січ 2023

Генштаб: на Донбасі поблизу 14 населених пунктів українські Збройні Сили успішно відбили атаки військ рф

Минулої доби українським Силам оборони вдалося відбили атаки російських загарбників в районах 14 населених пунктів на Донеччині та Луганщині.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook Генерального штабу ЗСУ.

Успіхи українських військових

У військовому командуванні повідомили, що за минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів:

  • Площанка, Білогорівка і Червонопопівка Луганської області,
  • Роздолівка, Сіль, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Кремінна, Побєда, Майорськ, Мар'їнка та Велика Новосілка на Донеччині.

Українська авіація завдала 9 ударів по районах окупантів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили:

  • 2 пункти управління,
  • 8 районів зосередження живої сили,
  • зенітний ракетний комплекс,
  • 3 склади боєприпасів,
  • 2 інших важливих об'єкти противника.

Атаки російських агресорів

У Генштабі повідомили, що "протягом минулої доби противник завдав 15 авіаційних та 5 ракетних ударів, з них 2 – по цивільній інфраструктурі Костянтинівки Донецької області. Здійснив понад 95 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема і по Херсону.

Ситуація на напрямках фронту

Противник й надалі зосереджує основні зусилля на спробах захоплення Донецької області в межах адміністративного кордону. Продовжує наступати на Бахмутському напрямку.

На Авдіївському напрямку також веде безрезультатні наступальні дії. На Куп'янському та Лиманському – не полишає спроб покращити тактичне положення.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено. Водночас ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Михайлівка і Янжулівка Чернігівської області; Попівка, Яструбщина, Студенок і Павлівка – Сумської та Огірцеве, Вовчанськ, Бударки, Малі Проходи, Зелене, Нескучне, Стрілеча, Тернова, Білий Колодязь, Бологівка, Дворічна та Григорівка на Харківщині.
  • На Куп'янському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Вільшана, Куп'янськ, Орлянка, Кислівка, Петропавлівка, Крохмальне, Табаївка і Берестове Харківської області та Стельмахівка на Луганщині.
  • На Лиманському напрямку обстріляно Макіївку, Невське і Червонопопівку Луганської області.
  • На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали Спірне, Білогорівка, Роздолівка, Яковлівка, Соледар, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Верхньокам'янське, Веселе, Курдюмівка, Дружба та Північне Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку ворожий вогонь фіксувався по Красногорівці, Авдіївці, Георгіївці, Мар'їнці, Бердичах, Водяному та Новомихайлівці на Донеччині.
  • На Новопавлівському напрямку під вогневий вплив потрапили Вугледар, Времівка та Золота Нива Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку ворог здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Вільне Поле Донецької області; Гуляйпільське, Дорожнянка, Залізничне, Гуляйполе, Шевченко, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Кам'янське, Зелений Гай та Малинівка Запорізької області.
  • На Херсонському напрямку обстрілів зазнали, зокрема, Золота Балка, Гаврилівка, Львове, Садове та Херсон.

Що відбувається на окупованих ворогом територіях країни?

У Генштабі повідомили, що загарбники посилюють контрдиверсійні та контррозвідувальні заходи на тимчасово окупованих територіях.

Зокрема, у населеному пункті Велика Лепетиха Херсонської області проводяться вибіркові перевірки телефонів у місцевих жителів на предмет наявності фото та відео російської військової техніки.

Станом на 12 січня 2023 року затримано та вивезено у невідомому напрямку 3 цивільних особи.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: