fbpx
Сьогодні
18:51 13 Січ 2023

Про шахрайство російських спецслужб попереджають родини українських військовополонених

Фото: GettyImages

Родинам українських захисників веб-ресурси рф почали масово розсилати СМС-повідомлення з пропозицією заповнити анкету, яка буцімто допоможе знайти полоненого на території росії чи на окупованих нею територіях України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на сторінку координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими в Telegram.

Координаційний штаб попереджає, що спецслужби росії під виглядом "допомоги" сім'ям, котрі розшукують зниклих безвісти, надсилають СМС-повідомлення через яке відбувається збір персональних даних, що у підсумку може зашкодити становищу Захисників у полоні та завадить їхньому звільненню.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими наполегливо рекомендує рідним і близьким наших Захисників:

  • ігнорувати будь-які сторонні неофіційні повідомлення;
  • не надавати жодної особистої інформації про своїх родичів підозрілим особам/сайтам/телеграм-каналам;
  • повідомляти про випадки незаконного збору персональних даних до правоохоронних органів України.

"Заради безпеки українських військових усі питання, пов'язані з їхнім перебуванням у полоні, слід обговорювати з Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими — єдиною профільною державною інституцією, котра займається питаннями допомоги та звільнення з полону", – додали в Штабі.

Довідка

Раніше повідомлялось, що російські хакери розсилають українцям листи з небезпечними лінками.

Зауважимо, що в Україні зареєстрували понад 1,5 тисячі кібератак з початку повномасштабної війни. Більшість із них – з боку країни-агресора.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: