fbpx
Сьогодні
15:05 13 Січ 2023

Міноборони створює систему постізоляційного супроводу для звільнених з полону воїнів

English version here

Міністерство оборони України створює систему постізоляційного супроводу для звільнених з полону військовослужбовців.

Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила у Телеграмі.

Маляр зазначила, що сьогодні у Миколаєві представники Міноборони, Головного управління розвідки МО та Миколаївської обласної ради спільно відпрацьовують супровід українських військових після звільнення з полону.

"Тут хотілось написати, що ми створюємо систему постізоляційного супроводу відповідно до міжнародних стандартів. Але насправді ми самі вже створюємо стандарти, бо такого досвіду, як в нашої держави, ні в кого немає зараз", – наголосила Маляр.

Вона підкреслила, що найціннішим в українському досвіді є те, що всі процеси зараз коригуються, спираючись на відгуки та пропозиції військових, які вже пройшли звільнення і постізоляційний етап – лікування, відновлення документів, роботу з психологом тощо.

"Тож, найважливіше у нашій роботі в Миколаєві – це зустріч з нашими звільненими з полону військовими. Вони головні у цьому процесі. І я безкінечно їм вдячна за відвертість і щирість", – підкреслила Маляр.

Довідка

Міністерство оборони працює над відкриттям центрів для реабілітації військовополонених в усіх регіонах України. Один із таких центрів 11 січня відкрився у Миколаєві.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: