fbpx
Сьогодні
16:10 13 Січ 2023

"Червону книгу" харчових продуктів України видали в Італії

Атлас "Ковчег смаку в Україні" випустив Італійський університет гастрономічних наук. До видання увійшли харчові продукти, які можуть зникнути.

Про це повідомляє Рубрика.

Другу передмову до каталогу харчів написав український шеф-кухар Євген Клопотенко. Посиланням на атлас він поділився у своєму дописі на Facebook.

Дослідники зібрали понад 80 прикладів рослин, тварин, які ними харчуються, готових продуктів та страв, яким нині загрожує зникнення. В майбутньому планується видання другого тому книги.

Серед іншого, до атласу потрапили:

  • ніжинський місцевий огірок,
  • сушена бринза,
  • поліський мацик,
  • вурда,
  • груша лимонка.

У своїй передмові Євген Клопотенко зізнався, що близько 20% продуктів, описаних в атласі, стали для нього відкриттям. А також додав, що "ми маємо припинити бачити привабливе лише за кордоном".

Євген Клопотенко зауважив: "Приміром, італійці виготовляють елітні сири з молока корів породи "Подоліка". Цікаво, що цей різновид домашньої худоби в Італію завезли з українського Поділля багато років тому (на жаль, в Україні корів цієї породи вже немає). В мене мурахи від цього знання. Бо скільки всього ще було в Україні, чого ми не знаємо".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: