fbpx
Сьогодні
Фото 21:29 12 Січ 2023

Супутникові фото білоруського аеродрому "Зябрівка" показують, яка техніка знаходиться на кордоні з Україною

Супутник зафіксував недалеко від кордону з Україною на військовому аеродромі у білоруській Зябрівці розташування російської військової бази.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram-канал центру моніторингу військової активності Беларускі Гаюн.

Як пише центр Гаюн, знімки опублікував військовий аналітик Конрад Музика, вони зроблені супутником Airbus 7 січня 2023 року.

На свіжих фото аеродрому "Зябрівка" у Гомельській області можна помітити дивізіон з 9 одиниць зенітно-ракетних комплексів С-300/400, які знаходяться там уже тривалий час. Крім того, там розміщено ЗРПК "Панцир", який стоїть на насипу ґрунту, вантажні машини, а також кілька радарів, котрі Rochan Consulting визначив як 76N6 та 64N6E.

"Говорячи про радари, нагадаємо, що раніше ми визначали, що у Зябрівці знаходяться низьковисотні виявники 5Н66, які встановлені на вежі 40В6, радіолокатор підсвічування та наведення 92Н6Е, а також апаратний контейнер Ф52 для операторів", – уточнює Гаюн.

Тож, на думку центру, нові супутникові знімки вкотре підтверджують, що на аеродромі "Зябрівка" продовжує розташовуватися база Збройних сил рф.

Супутник зафіксував

Супутник зафіксував

Супутник зафіксував

Супутник зафіксував

Довідка

11 січня Рубрика писала, що з білорусі до росії вирушив черговий ешелон із навченими на білоруських полігонах мобілізованими російськими військовими.

Заступник міністра оборони Ганна Маляр також повідомляла, що російське військове командування перекидає мобілізованих з полігонів білорусі та росії до зони бойових дій та до прикордонних районів.

А за словами командувача Об'єднаних Сил ЗСУ, генерала-лейтенанта Сергія Наєва, ситуація на кордоні з білоруссю не вказує на загрозу наземних дій ворога проти України. Кількість білоруських військових вздовж рубежів залишається незмінною.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: