fbpx
Сьогодні
15:20 11 Січ 2023

Пентагон заявляє, що у найближчі тижні Україна може отримати Bradley

English version here

Фото: GettyImages

У Міноборони США заявили, що в найближчі кілька тижнів ЗСУ зможуть отримати американські бойові машини піхоти Bradley.

Про це пише Рубрика з посиланням на сайт Пентагону.

Речник Пентагону Патрік Райдер зауважив: "Щодо Bradley, про які говорив заступник міністра Купер минулого тижня, ми розраховуємо на кілька тижнів.

Ми продовжуватимемо працювати так швидко, як тільки зможемо, і я впевнений, що ви розумієте, що ми не збираємося оголошувати заздалегідь, коли саме ці системи прибудуть. І, безумовно, українці, я впевнений, повідомлять про їх появу, як тільки вони опиняться на місці".

За словами Райдера, навчання українських військових на броньованих машинах піхоти Bradley відбуватиметься на полігоні Графенвер у Німеччині.

"Bradley мають бути доступні – або будуть доступні, якщо не зараз, то дуже скоро – на полігоні Графенвер (Німеччина), і це буде частиною загальновійськових навчань, які вони проводять в Німеччині", – наголосив він.

Представник Міноборони США зазначив, що задля безпеки не може називати конкретних дат поставки Україні Patriot: "Як тільки завершиться навчання, вони будуть доставлені для того, щоб їх можна було використовувати. Я не буду називати конкретних дат, тижнів, окрім кількох місяців, знову ж таки, виходячи з графіку тренувань".

Він нагадав, що у США почнуть вчитися працювати з ППО Patriot до 100 українських повітряників. Навчання планують завершити у стислі терміни – "кілька місяців", хоча раніше вони мали б тривати хоча б 1 рік.

Райдер запевнив, що США підтримують "активний і постійний" діалог з Україною і міжнародним співтовариством, щоб з'ясувати, якої допомоги потребує Україна в галузі безпеки, виходячи з умов на полі бою.

Речник Пентагону також сказав: "Ми продовжимо вивчати їхні потреби, виходячи з їхніх запитів, і намагатимемося надати їм ті можливості, які їм потрібні для того, щоб не лише захистити свою країну, але й бути здатними повернути свої території".

На питання щодо надання Україні літаків, він відповів, що українці мають Військово-повітряні сили, які дуже ефективно працюють в багатьох місцях по всій країні.

"Коли йдеться про види сил і засобів, які ми їм надаємо, ми продовжуватимемо вести цю розмову з ними, з нашими міжнародними союзниками і нашими партнерами, і ми візьмемо до уваги різноманітні міркування, зокрема, фактори підготовки, технічного обслуговування, стійкості, а також наявність таких типів систем.

Отже, нічого нового на цьому фронті не повідомляємо, але ми обов'язково будемо тримати вас в курсі подій",- зауважив він.

Наступного тижня Міністр оборони США Ллойд Остін та голова об'єднаного комітету начальників штабів ЗС США генерал Марк Міллі відвідають Німеччину, де на авіабазі "Рамштайн" відбудеться нове засідання контактної групи з питань оборони України.

Зберуться лідери оборонних відомств з близько 50 країн, які входять до цієї групи.

Довідка

6 січня стало відомо, що США нададуть Україні 50 броньованих машин піхоти Bradley, 500 протитанкових ракет та 250 000 боєприпасів калібру 25 мм до них.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: