fbpx
Сьогодні
Видео 13:34 11 Січ 2023

Художниця із Запоріжжя виготовила вовняну мапу України з елементами заборонених ворожих бомб

Запорізька художниця Тетяна Аверіна створила неймовірну картину – карту України на червоному тлі із вовни та елементами касетних бомб.

Про це пише zprz.city, повідомляє Рубрика.

мапа України з елементами заборонених ворожих бомб

"Ця картина з вовни містить справжні наповнювачі касетних бомб у формі стріли. Касетні бомби заборонені для використання. Вони не повинні застосовуватися ніким і за жодних обставин, оскільки становлять небезпеку для мирних жителів як у момент застосування, так і через тривалий час. Та ними, всупереч усім заборонам, росія обстрілюює нашу країну. Ці наповнювачі зібрані тут, на території України", – каже художниця.

На картині використані 305 стріл з ворожих касетних бомб.

Тетяна створила п'ять таких робіт з м'якої вовни у техниці мокрого валяння з використанням жорстоких артефактів війни – це виглядає контрастно.

роботи з м'якої вовни у техниці мокрого валяння

Розповідає, що почала виготовляти картини, щоб допомогти ЗСУ.

роботи з м'якої вовни у техниці мокрого валяння

"До мене звернулися представники волонтерської американської організації Victory Gallery: Ukraine Art In War і запропонували участь у благодійному аукціоні Галерея Перемоги, кошти від якого йдуть на потреби ЗСУ", – відповіла Тетяна Аверіна.

Вона додає, що умовою проєкту є присутність артефактів війни у творах художників України. Вони побачили в соцмережах мої картини з вовни і запитали, чи можу я втілити ідею – зробити роботу на контрасті вовни та воєнних артефактів.

"Наразі я виготовила п'ять таких робіт для аукціону. Кожна була непростою. Основна частина, робота з вовною – це свого роду терапія. А от робота з артефактами війни, енергетика яких пробирає наскрізь, завжди йде через зусилля. І тепло від вовняного живопису є дуже сильним контрастом, щоб увесь світ не забував цінувати найдорожче, і таке крихке слово – МИР", – каже Тетяна.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: